28. decembra 2018

Novoročné rezne s broskyňami

600 g až 1 kg chudého bravčového mäsa zo stehna alebo karé bez kostí., 2 PL olivového alebo slnečnicového oleja., 2 PL citrónovej šťavy., soľ., čerstvo zomleté korenie., polovičky zaváraných broskýň., toľko tenkých plátkov šunky ako rezňov, po polovičke plátkov nízkotučného plátkového syra., trochu oleja na opekanie
Mäso pokrájame na menšie rezne, naklepeme, posolíme a potrieme vymiešanou zmesou citrónovej šťavy, oleja a trošky čerstvo zomletého korenia. Poukladáme do misy a odložíme do chladničky na niekoľko hodín. Odležané rezne opečieme na rozohriatej panvici potretej olejom z oboch strán dozlatista a poukladáme ich do pekáča. Na každý rezeň dáme po polovičke broskyne, prikryjeme plátkom šunky, navrch dáme po polovičke plátku syra, jemne ešte posypeme korením a vo vyhriatej rúre zapečieme. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Tieto rezne sú výborné aj z kuracích alebo morčacích pŕs, pravda, ak nemáme obavy z povery, že na Nový rok sa nemá jesť nič, čo má krídla, vraj môže uletieť šťastie...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára