28. decembra 2018

Olivová salsa

Olivová salsa
150 g vykôstkovaných zelených a čiernych olív., ½ červenej papriky., ½ bielej cibule., nepálivá zelená čili paprička., 30 g konzervovaných sardel., PL kapár., soľ., čerstvo mleté čierne korenie., kajenské korenie., PL červeného vínneho octu., 3 PL olivového oleja
Olivy rozkrojíme, papriku umyjeme odstránime stopku a jadierka, cibuľu ošúpeme. Všetko nakrájame na 5 mm kocky. Z čili papričky odstránime jadierka a nakrájame ju na krúžky. Sardely necháme odkvapkať a priečne ich pokrájame na 5 mm pásiky. Všetky suroviny zmiešame v malej miske s kaparami. Olivovú salsu ochutíme soľou, korením, prípadne kajenským korením, ocotom olivovým olejom,
Olivová salsa s mozzarelou
Dva zrelé rajčiaky umyjeme, odstránime stopkové lôžka, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Aj 150 g mozzarely nakrájame na kocky a spolu s rajčiakmi dáme do polovičného množstva olivovej salsy. Podiel octu a oleja trochu zvýšime.
Rafinovaná obmena:
Olivovú salsu môžeme obmeniť hrozienkami, kešu orieškami a opraženými kockami údenej slaniny.
Hodí sa k:
Špenátovému šalátu, zelenej a bielej špargli, mexickým plackám (tacos)., grilovaným morským rybám.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára