Vanilkové struky pozdĺžne prerežeme a spolu so šľahačkou prevaríme. Žĺtky vyšľaháme so 125 g cukru a prilejeme do horúcej šľahačky. Za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme na krém. V žiadnom prípadne však zmes nesmie vrieť. Vanilkové struky vyberieme, vyškriabeme a dreň zamiešame do krému. Krém necháme mierne vychladnúť a naplníme ním 6 menších misiek. Misky položíme na pekáč, nalejeme doň vodu a na 40 minút dáme do rúry vyhriatej na 150º C. Vyberieme, necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Pred podávaním na krém rozdelíme zvyšný cukor a pod grilom krátko zapečieme, aby skaramelizoval.
1. augusta 2016
Crème brûlée
750 ml smotany na šľahanie., 2 vanilkové struky., 8 žĺtkov., 125 g a 3 PL kryštálového cukru.,
Vanilkové struky pozdĺžne prerežeme a spolu so šľahačkou prevaríme. Žĺtky vyšľaháme so 125 g cukru a prilejeme do horúcej šľahačky. Za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme na krém. V žiadnom prípadne však zmes nesmie vrieť. Vanilkové struky vyberieme, vyškriabeme a dreň zamiešame do krému. Krém necháme mierne vychladnúť a naplníme ním 6 menších misiek. Misky položíme na pekáč, nalejeme doň vodu a na 40 minút dáme do rúry vyhriatej na 150º C. Vyberieme, necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Pred podávaním na krém rozdelíme zvyšný cukor a pod grilom krátko zapečieme, aby skaramelizoval.
Vanilkové struky pozdĺžne prerežeme a spolu so šľahačkou prevaríme. Žĺtky vyšľaháme so 125 g cukru a prilejeme do horúcej šľahačky. Za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme na krém. V žiadnom prípadne však zmes nesmie vrieť. Vanilkové struky vyberieme, vyškriabeme a dreň zamiešame do krému. Krém necháme mierne vychladnúť a naplníme ním 6 menších misiek. Misky položíme na pekáč, nalejeme doň vodu a na 40 minút dáme do rúry vyhriatej na 150º C. Vyberieme, necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Pred podávaním na krém rozdelíme zvyšný cukor a pod grilom krátko zapečieme, aby skaramelizoval.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára