2. augusta 2016

Dvojfarebné pudingové koláčiky

Vanilkový puding: 500 ml mlieka., 2 lyžice kryštálového cukru., 2 vanilkové pudingy., 3 vanilínové cukry.,
Čokoládový puding: 500 ml mlieka., 2 čokoládové pudingy., 5 lyžíc kryštálového cukru.,
K tomu: 2 kupované lístkové cestá.,
Pudingy: obidva pudingy pripravíme rovnako. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme za stáleho miešania puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Po vychladnutí prešľaháme.
Lístkové cesto rozvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky o rozmeroch 10 x 15 cm. Jednou časť pokrájame do tvaru mriežky, na druhú nanesieme do stredu čokoládový puding a po krajoch vanilkový puding. Okraje natrieme žĺtkom zriedeným s vodou, stranu s mriežkou preložíme na pudingy, okraje popritláčame. Potrieme žĺtkom zriedeným s vodou. Pečieme pri teplote 200º C do zlatista.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára