2. augusta 2016

Hruškové tajomstvo

225 g hladkej múky., 100 g práškového cukru.,  125 g masla., vanilínový cukor.,
Tvarohová plnka: 500 g jemného tvarohu., 100 g práškového cukru., lyžica citrónovej šťavy., 3 vajcia., krémový prášok zlatý klas prípadne vanilkový cukor.,
Čokoládová poleva: 100 g čokolády., 30 g stuženého tuku (cera).,
K tomu: maslo na vymastenie formy., zrelé hrušky., šľahačka na ozdobenie.,
Všetky suroviny na cesto vymiesime a odložíme do chladničky.,
Tvarohová plnka: Tvaroh vyšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou šťavou, pridáme rozšľahané vajcia a krémový prášok.,
Čokoládová poleva: Čokoládu a tuk rozpustíme nad parou.
2/3 cesta rozvaľkáme a preložíme do okrúhlej formy, ktorú sme potreli maslom. Z 1/3 cesta ušúľame valček, ktorý priložíme po obvode k cestu, popritláčame a vytvoríme 3 cm okraj. Na cesto natrieme plnku. Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovice, vyberieme jadrovníky a poukladáme reznou stranou na krém. Pečieme pri teplote 180º C, 60 - 80 minút. Z vychladnutého koláča odložíme bok formy. Vrch polejeme polevou, boky ozdobíme šľahačkou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára