Plnka - 3 zlaté klasy., 12 dl kompótových jahôd., 2 vanilínové cukry., 3 polievkové lyžice kryštálového cukru.,
Ozdoba - 2 dl smotany na šľahanie., stužovač šľahačky.,
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Necháme vychladnúť. Polejeme plnkou, ktorú necháme stuhnúť. Potom na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu so stužovačom.
Plnka - Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme. V troche vody si rozmiešame zlaté klasy. Do rozmixovanej masy pridáme zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania. Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára