2. augusta 2016

Plnené čokoládové keksy

280 g hladkej múky., 5 Pl kakaového prášku., Č L prášku do pečiva., Č L sódy bikarbóny., 1/2 ČL soli., 110 g masla., ľ žĺtky., 210 g kryštálového cukru., balíček vanilínového cukru., 230 ml plnotučného mlieka..,
Plnka: 2 bielka., 220 g práškového cukru., 110 g jemného tvarohu., 80 g zmäknutého masla., 1/2 ČL vanilkovej arómy., jablko (nemusí byť).,
Preosiatu múku dáme do misky, pridáme kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a pomocou metličky sypkú zmes premiešame. Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami, s kryštálovým a vanilínovým cukrom na hladký krém. Pridáme sypkú zmes, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Na plech vyložený papierom na pečenie pomocou lyžice rozdelíme cesto na malé kôpky a vytvarujeme okrúhle placky. Vložíme do rúry vyhriatej na 170º C a pečieme 12 až 15 minút. Upečené čokoládové kolieska necháme vychladnúť. Z bielkov za postupného pridávania cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľahaný sneh by mal byť tuhý a lesklý. Potom pridáme maslo vanilkovú arómu a miešame, pokým nezískame hladký smotanový krém.  Nakoniec do krému zamiešame tvaroh a podľa chuti nahrubo postrúhané ošúpané jablko. Tvarohovým krémom naplníme dve kolieska, jemne pritlačíme a servírujeme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára