300 g polohrubej múky., 200 g tuku., 200 g práškového cukru., 5 žĺtkov., 1/2 prášku do pečiva., 200 ml mlieka., kôra z citróna.,
Plnka: 1 kg strúhaných jabĺk., 5 lyžíc kryštálového cukru., 1 banánový puding., 100 g hrozienok., 3 lyžice rumu.,
Sneh: 5 bielkov., 1 lyžička citrónovej šťavy., 150 g kryštálového cukru., 5 lyžíc kokosovej múčky.,
Žĺtka, tuk a práškový cukor spolu vymiešame. Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec do cesta primiešame postrúhanú citrónovú kôru. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre pečieme 30 až 35 minút.
Plnka: Nahrubo postrúhané jablká zalejeme 150 ml vody, pridáme cukor a dusíme. Keď jablká zmäknú, pridáme k nim banánový puding rozmiešaný v 100 ml vody a necháme 1 až 2 minúty vrieť. Odstavíme a vmiešame hrozienka namočené v rume. Plnku navrstvíme na predpečený korpus. Navrch dáme kokosový sneh a pečieme 15 až 20 minút.
Sneh: Z bielkov, citrónovej šťavy a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka vmiešame kokos.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára