1 hrnček polohrubej múky., 3/4 hrnčeka kryštálového cukru., 4 vajcia., 4 lyžice horúcej vody., 1 lyžička prášku do pečiva., čokoládová poleva na ozdobenie., polovice lieskovcov na ozdobenie,
Krém: 250 g masla., 1 hrnček práškového cukru., 3/4 hrnčeka mlieka., 1/2 balíčka vanilkového pudingu., 2 lyžice rumu., 5 lyžíc mletých vlašských orechov.,
Vajcia rozdelíme, žĺtka vymiešame dopenista, postupne do nich pridávame vodu a cukor. Primiešame múku s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov C. Po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Časť mlieka rozmiešame s pudingom a polovicou cukru na krém. Zvyšné mlieko privedieme do varu, pridáme rozmiešaný puding a 5 minút povaríme. Za stáleho miešania vychladíme. Do krému zapracujeme mäkké maslo, rum a orechy. Upečený korpus dvakrát vodorovne prerežeme, natrieme krémom a spojíme. Odložíme si toľko krému, aby sme ním potreli aj boky a vrch torty. Necháme krátko stuhnúť. Polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a posypeme polovicami lieskovcov. Pred podávaním dáme na hodinu do chladničky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára