cibuľa., PL oleja., 300 g špenátu., 2 kg bielej špargle., 3 g rastlinného tuku., PL cukru., 30 g píniových orieškov., 200 g strúhaného emetálu., soľ., čierne korenie., muškátový oriešok
Očistenú, pokrájanú cibuľu speníme v horúcom oleji, pridáme nahrubo posekaný špenát a prikryté podusíme asi 10 minút. Podľa potreby pridáme 6 – 8 lyžíc vody. Okoreníme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Potom necháme na strednom až silnejšom ohni v nezakrytej nádobe odpariť všetku tekutinu. Špargľu uvaríme v slanej vode s rastlinným tukom a cukrom do polomäkka (asi 13 – 15 minút). Po odkvapkaní upravíme na misu. Špenát a píniové oriešky rozložíme na špargľu. Posypeme strúhaným syrom a v rúre pri 220 stupňov C na strednom rošte zapekáme 6 – 8 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára