13. mája 2012

Vyprážana cvikla

2 väčšie cvikly., 2 cibule., olej., 800 g zemiakov., soľ., rasca., hladká múka a strúhanka na obaľovanie., 2 vajcia.,
Cviklu umyjeme, vložíme do hrnca so studenou vodou a privedieme do varu. Varíme asi 40 minút. Vyberieme ju a necháme odkvapkať. Ošúpané cibule nakrájame na kolieska a na oleji pozvoľna orestujeme. Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode so štipkou rasce. Zlejeme ich a uchováme teplé. Vychladnutú cviklu ošúpeme a nakrájame na plátky asi 1/2 cm hrubé. Plátky po oboch stranách osolíme. Na panvici rozohrejeme olej. Každý plátok obalíme v hladkej múke, osolených rozšľahaných vajíčkach a strúhanke a na oleji opečieme z oboch strán. Podávame s varenými zemiakmi a vyprážanou cibuľkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára