200 g húb., 200 g rajčiakov, 100 g zeleninovej papriky., 2 cibule., 1 lyžica slnečnicového oleja., 1/2 dl bieleho vína., 40 g eidamského syra., petržlenová vňať., mletá sladká červená paprika., mleté čierne korenie., soľ.,
Umyté a očistené huby pokrájame na plátky, rajčiaky namočíme do vriacej vody, stiahneme z nich šupku, odstránime zrnká a pokrájame na štvrtky, papriky zbavené jadrovníka pokrájame na prúžky. Na panvici v zohriatom tuku speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, dáme do malej ohňovzdornej sklenej nádoby vymastenej tukom na ňu dáme vo vrstvách papriku huby a rajčiaky, posolíme okoreníme, zalejem vínom a prikryté pečieme v rúre 30 minút. Vrchnák odložíme, navrch uložíme ozdobne nakrájané tenké plátky syra a odkryté zapekáme, kým sa syr nezačne roztápať. Vyberieme z rúry, ozdobíme plátkami rajčiakov a zelenou petržlenovou vňaťou Podávame s bielym pečivom, chlebom alebo so zemiakovou kašou.
(2 porcie / 1 porcia 716 kJ - 171 kcal., B - 9,8 g., T - 8,5 g., S - 13,9 g)
a toto bude tiež super na bielkovinový den :-). Diiik
OdpovedaťOdstrániť