100 g hrubej múky., 1/4 l mlieka., vajce., 2 lyžice oleja., soľ.,
Plnka: 200 g rajčiakov., 100 g póru., 100 g šunky alebo údeného mäsa., 1/2 strúčika cesnaku., 50 g tvrdého syra (eidamského)., 20 g sladkej smotany., 1 lyžička oleja., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., soľ.,
Šunku a rajčiaky pokrájame na drobné kocky, očistený pór na drobné kolieska, syr postrúhame, cesnak a zelenú petržlenovú vňať posekáme nadrobno. Pokrájanú šunku opečieme na oleji spolu s posekaným cesnakom. Pridáme pór, rajčiaky, zelenú petržlenovú vňať a polovicu strúhaného syra. Krátko podusíme a prilejeme smotanu, posolíme a okoreníme. Podusíme ešte 5 minút. Z palacinkového cesta na pomastenej teflónovej panvici upečieme tenké palacinky, ktoré naplníme zeleninovou plnkou a zvinieme. Uložíme na pomastenú ohňovzdornú nádobu, posypeme strúhaným syrom a zapekáme v horúce rúre. Podávame polovičnú dávku, pretože je to energeticky výdatné jedlo.
(2 porcie / 1 porcia 2826 kJ - 675 kcal., B - 34,8 g., T - 36,6 g., S - 51,6 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára