500 g rajčiakov., 150 g mletého hovädzieho mäsa, 1 pohár ryže., 1 lyžica slnečnicového oleja., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 30 g eidamského syra., 1/2 lyžičky maizeny., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., zelená petržlenová vňať., 1/2 l vývaru alebo vody., tymian alebo majorán., soľ.,
Ryžu umyjeme, pridáme lyžičku oleja a horúci vývar alebo vodu, prikryjeme a varíme 15 minút. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme cesnak roztlačený so soľou, mleté mäso, dosolíme, okoreníme a premiešame. Zo štyroch veľkých rajčiakov zrežeme vŕšky, vydlabeme dužinu a zrnká a naplníme ich mäsom. Do ohňovzdornej nádoby dáme na dno ryžu a do vytvorených hniezd vložíme naplnené rajčiaky. Rajčiaky obložíme prúžkami syra, ktorý sa roztopí. Pečieme v horúcej rúre 30 minút. Vyberieme z rúry a ozdobíme vŕškami surových rajčiakov a zelenou petržlenovou vňaťou.Podávame s rajčiakovou omáčkou. Uvaríme ju počas pečenia (asi za 15 minút) z posolených rajčiakov, okorenených tymianom, mletým čiernym korením a mletou sladkou červenou paprikou. Keď sa rajčiaky rozvaria, pretrieme ich cez sitko a zahustíme maizenou rozhabarkovanou vo vode. Povaríme ešte 6 minút.
(2 porcie / 1 porcia 1846 kJ - 441 kcal., B - 25,7 g., T - 13,8 g., S - 53,6 g
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára