8. mája 2012

Plnená cibuľa

4 veľké cibule., 100 g pečeného alebo duseného mäsa (zvyšky)., 20 g masla., 1/2 dl kyslej smotany., 20 g masla na vymastenie formy., vývar z mäsa alebo z kostí.., mleté čierne korenie., soľ.,
Cibule zbavíme šupky a varíme 6 - 8 minút v posolenej vode. Odrežeme z nich vŕšky a opatrne vydlabeme dužinu do podoby košíčka. Pripravíme si plnku. Zomelieme mäso, zmiešame s maslom, smotanou, vydlabanou dužinou,, posolíme, okoreníme a naplníme cibule. Dáme do vymastenej nádoby z ohňovzdorného skla alebo do zapekacej rajnice, podlejeme vývarom a prikryté pečieme asi 30 minút. Podávame so zemiakovou kašou a s uhorkovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 1176 kJ - 281 kcal., B - 15,0 g., T - 23,0 g., S - 3,5 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára