2 baklažány., 1 citrón., 20 g údenej slaniny., 1 lyžica slnečnicového oleja., 1 lyžica hladkej múky., 1 cibuľa., 200 g zrelých rajčiakov., 150 g čerstvých šampiňónov., 1 lyžica kečupu., 1 strúčik cesnaku., mleté čierne korenie., 1/2 lyžičky maizeny., zelená petržlenová vňať., voda., soľ.,
Baklažány ošúpeme, nakrájame z nich hrubé plátky, posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Odložíme na 1/4 hodiny do chladu. Na panvici opražíme slaninu pokrájanú na drobné kúsky, prilejeme olej, plátky baklažánu osušíme a z oboch strán vyprážame. Odložíme na teplé mesto. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na zvyšku tuku, pridáme šampiňóny, drobné celé, väčšie pokrájame na tenké plátky, popražíme, pridáme rajčiaky pokrájané na štvrtky, posolíme a dusíme prikryté 10 minút. Občas premiešame. V 1/2 dl vody rozmiešame maizenu, vlejeme k šampiňónom a varíme ešte 6 minút. Pridáme cesnak roztlačený so soľou, kečup a zvyšok citrónovej šťavy. Zamiešame. Podávame s varnými zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 1114 kJ - 266 kcal., B - 5,6 g., T - 13,8 g., S - 30,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára