1 šalátová uhorka., 1 červená zeleninová paprika., 2 veľké rajčiaky (150 g)., 20 g prerastenej údenej slaniny., 10 g rastlinného tuku., cibule., mletá sladká červená paprika., štipka mletej štipľavej červenej papriky., na hrot noža estragónu, bazalka., kôpor., zelená petržlenová vňať., 50 g kyslej smotany., soľ.,
Slaninu nakrájame na malé kocky, vložíme do hlbšej panvice s rozohriatym tukom a opražíme asi 5 minút do sklovita. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a za stáleho miešania pražíme ďalších 5 minút. Uhorky ošúpeme, prerežeme o dĺžke odstránime zrnká semien a pokrájame na kúsky dlhé asi 3 cm.Umytú zeleninovú papriku rozpolíme po dĺžke, vyberieme jadrovík a pokrájame na tenké prúžky, ktoré rozrežeme napoly. Rajčiaky rozštvrtíme a spolu s uhorkami a paprikou vložíme do panvice. Posolíme, okoreníme a prikryté dusíme 15 minút. Tesne pred odtiahnutím z teplého zdroja primiešame kyslú smotanu a zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno. Môžeme ešte okoreniť jemne pokrájaným kôprom a mletou štipľavou červenou paprikou podľa chuti. Podávame horúce ako prílohu k mäsu.
(2 porcie / 1 porcia 754 kJ - 180 kcal., B - 2,7 g., T - 14,0 g., S - 10,9 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára