2 väčšie hrubšie šalátové uhorky., 100 g pečeného alebo duseného mletého mäsa (hovädzieho, chudého bravčového, teľacieho prípadne zo zvyškov)., 1/2 vajíčka., 1/2 malej cibule., 1 žemľa., mleté čierne korenie., 2 rajčiaky., vývar z mäsa alebo voda. olej., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Uhorky ošúpeme a porežeme na kúsky dlhé asi 4 cm, vydlabeme z nich dužinu, ktorú zmiešame so zomletým mäsom, vajíčkom, rozdrobenou žemľou, cibuľou pokrájanou nadrobno a zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Posolíme, okoreníme a zamiešame. Plnku vložíme do uhoriek a zvrchu prikryjeme čiapočkou z prekrojeného rajčiaka. Uložíme postojačky do nádoby z ohňovzodrného skla, vymastenej olejom, trochu podlejeme vývarom a prikryté dusíme asi 15 minút.
(2 porcie / 1 porcia 972 kJ - 232 kcal., B - 16,0 g., T - 8,0 g., S - 24,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára