Na cesto: 4 vajcia., 160 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 200 g polohrubej múky., ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker.,
Na náplň: 350 g čerstvých jahôd., 850 g smotanového jogurtu jahodového., 2 balíčky Želatínového stužovača Dr.Oetker., 200 ml vody.,
Na polevu: 1 balíček červeného Tortového želé Dr.Oetker., 2 PL cukru., 250 ml vody.,
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť. Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky. Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára