4. júla 2012

Svieža jogurtovo citrónová bábovka


Na cesto: 350 g hladkej múky., 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 220 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 1 balíček Pudingu s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker., 4 vajcia., 1 KL Citrónovej arómy Dr.Oetker., 125 g rozpusteného masla., 250 g bieleho jogurtu.,
Na ozdobenie: 300 g preosiateho práškového cukru., 5 PL šťavy z citróna., 4 PL mlieka
Na prípravu cesta nasypeme do uzatvárateľnej nádoby múku, kypriaci prášok, cukor, vanilínový cukor a pudingový prášok a premiešame. Pridáme vajcia, arómu, maslo a jogurt a nádobu pevne uzavrieme viečkom. Nádobou „hrkáme“ (trasieme), kým sa prísady nespoja. Ešte raz starostlivo premiešame metličkou, aby sa suché prísady uvoľnili od okraja. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do rúry a pečieme. Na prípravu polevy zmiešame práškový cukor s citrónovou šťavou a mliekom a prelejeme vychladnutú bábovku polevou. 
Tip: Poleva je veľmi dobrá aj s limetkovou alebo pomarančovou šťavou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára