5. júla 2012

Limetkové muffiny s makom


Na cesto: 200 g zmäknutého masla alebo margarínu., 100 g cukru., 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker., 1 vajce., 300 g hladkej múky., 3 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 75 ml smotany na šľahanie., kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky., 250 g mletého maku., 100 ml mlieka.,
Na polevu: 150 g práškového cukru., šťava z 1 limetky
Na ozdobu: 1 balenie Guľôčok strieborných/bielych Dr.Oetker
Na prípravu cesta ušľaháme dohladka maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne vmiešame cukor, vanilínový cukor a vajce a vyšľaháme do peny. Múku a kypriaci prášok zmiešame a postupne po dávkach striedavo so smotanou vmiešame do peny. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej polovice cesta zašľaháme kôru z limetky a limetkovú šťavu, do druhej polovice cesta zašľaháme mletý mak a mlieko. Makové cesto naplníme do košíčkov a uhladíme, nanesieme limetkové cesto, formu vložíme do rúry a pečieme. Muffiny po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na prípravu polevy miešame práškový cukor s limetkovou šťavou asi 3 minúty a pomocou štetca potrieme povrch muffinov. Ihneď ozdobíme striebornými a bielymi guľôčkami.

1 komentár:

  1. zbožňujem tieto tvoje skvelé recepty ... mám ťa už medzi záložkami, aby som sa vždy mala čím inšpirovať :)
    http://purpurovalastovicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť