4. júla 2012
Tvarohová torta s marhuľami
Na cesto: 100 g hladkej múky., 25 g jemného zemiakového škrobu Solamyl Dr.Oetker., ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., štipka soli., 3 vajcia., 125 g zmäknutého masla alebo margarínu.,
Na náplň: marhuľový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 480 g)., 200 ml smotany na šľahanie., 250 g bieleho jogurtu., 250 g odtučneného tvarohu., 80 g práškového cukru., nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna., 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker., 100 ml vlažnej vody.,
Na posypanie: 1 zarovnaná PL práškového cukru.,
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, škrob, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom formu a papier odstránime, korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodnú časť nasadíme očistený okraj formy. Hornú časť korpusu nakrájame na 16 rovnakých dielov. Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať marhuľový kompót. Marhule nakrájame na menšie kúsky. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise zmiešame jogurt, tvaroh, cukor a citrónovú kôru a vmiešame želatínový stužovač, ktorý sme pripravili s vodou podľa návodu na obale. Nakoniec vmiešame šľahačku. Dve tretiny tvarohovej náplne rozotrieme na spodnú polovicu korpusu a uhladíme. Na náplň rozložíme marhule a zakryjeme zvyškom náplne. Na povrch položíme 16 nakrájaných dielikov a tortu vložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním odstránime okraj formy, tortu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára