11. júla 2012

Krevety na čili a cesnaku

400 g kreviet., 2 strúčiky cesnaku., 1 čili papričku., 1 mladá cibuľa., petržlenová vňať., 2 PL oleja.,   100 ml bieleho vína., šťava z 1 citróna., 60 g masla., soľ., 8 PL sladkokyslej omáčky.,
Krevety vylúpneme, dôkladne očistíme, opláchneme a osušíme. Cesnak, čili papričky, cibuľku, petržlenovú vňať očistíme, umyjeme, osušíme a všetko nadrobno nasekáme. Pridáme olej víno a citrónovú šťavu. Posolíme okoreníme, dobre premiešame a necháme aspoň 30 minút odstáť. Krevety napichujeme na grilovacie ihly a potrieme rozpusteným maslom. Na rozpálenom rošte asi 5 až 8 minút prudko grilujeme. Počas grilovania potierame krevety zvyšným maslom a podľa potreby obraciame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára