13. júla 2012

Pečené pstruhy

 pstruhy (asi po 300 g)., soľ. šťava z jedného citróna., 2 cibule., 1/2 šalátovej uhorky., 4 lyžice horčice., 3 lyžice čerstvého strúhaného chrenu., 1 lyžica nasekaného kôpru., 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate., mleté čierne korenie., 2 lyžice hladkej múky na obalenie., 2 lyžice masla., 200 ml vývaru.,
Pstruhy osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Dve ošúpané cibule a uhorku nakrájame. V miske zmiešame chren, horčicu, nasekaný kôpor a petržlenovú vňať, pridáme uhorku cibuľu. Masu osolíme, okoreníme, dobre premiešame a pstruhy ňou naplníme. Otvor uzavrieme špáradlami. Naplnené pstruhy obalíme v múke. Na panvici roztopíme maslo a ryby v ňom z oboch strán opečieme dozlatista. Potom ich vyberieme z výpeku a vložíme do vyhriatej rúry asi na 5 minút. Výpek v panvici zalejeme vývarom a necháme zovrieť. Pstruhy vyberieme z rúry položíme na taniere a podlejeme výpekom. Vhodnou prílohou sú opekané zemiaky a zeleninový šalát.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Zverejnenie komentára