11. júla 2012

Orechové tortičky s marhuľami

300 g hladkej múky., 150 g práškového cukru., 1/2 lyžičky prášku do pečiva., 1 vajce., 150 g masla., 
Krém: 150 g masla., 150 g práškového cukru., 1 lyžičku mletej kávy., 
Dohotovenie: 100 g marhuľového džemu., 100 g mletých lieskových orieškov., 150 g marhúľ., 1 balíček tortového želé.,
Múku preosejeme s cukrom a práškom do pečiva. Pridáme vajce, maslo a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade 30 minút. odležať. Potom ho rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Rozložíme ich na plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme pri 200 stupňov C asi 15 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a mletou kávou. Jedno koliesko potrieme krémom a zlepíme s druhým. To potrieme džemom a položíme nna tretie koliesko. Strany potrieme krémom a obalíme mletými lieskovými orieškami. Na povrch položíme polovicu marhule a potrieme tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť a odležať asi 2 hodiny v chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára