4. júla 2012

Tvarohový koláč na plech


Na cesto: 350 g hladkej múky., 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 100 g cukru., 2 vajci, a 100 g masla alebo margarínu.,
Na náplň: 1 kg odtučneného tvarohu., 175 g práškového cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 4 vajcia., 60 g jemného zemiakového škrobu Solamyl Dr.Oetker., 400 ml smotany na šľahanie., 50 g plátkov mandlí
Na ozdobenie: 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu.Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Plech postavíme na kuchynskú mriežku. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť.
Tip: Do tvarohu môžeme podľa chuti pridať aj 100 g hrozienok.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára