5. júla 2012

Piňa Colada cupcakes


Na kokosovú hmotu: 3 bielky., 130 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 20 g strúhaného kokosu.,
Na cesto: 50 g zmäknutého masla alebo margarínu., 100 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 3 žĺtky., 130 g hladkej múky., 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 2-3 PL kokosového likéru., 
Na náplň: 1 malá plechovka kompótovaného ananásu, kúsky (hmotnosť po odkvapkaní 280-300 g).,
Ananás necháme poriadne odkvapkať na sitku. Na prípravu kokosovej hmoty ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh, krátko zašľaháme cukor a vanilínový cukor. Opatrne vmiešame kokos. Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne vmiešame žĺtky. Múku zmiešame s kypriacim práškom a po dvoch dávkach vmiešame do cesta striedavo s kokosovým likérom. Odoberieme 1 polievkovú lyžicu z kokosovej hmoty a vmiešame ju do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov vložených vo forme na muffiny. Na povrch rozdelíme odkvapkaný ananás a nanesieme kokosovú hmotu. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Cupcakes zakryjeme asi v polovici doby pečenia papierom na pečenie, aby na povrchu príliš nezhnedli.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára