5. júla 2012

Tortičky s brusnicami


Na cesto: 250 g hladkej múky., 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., štipka soli., 250 g masla alebo margarínu., 150 g cukru., 4 vajcia (veľkosť M)., 2 PL mlieka.,
Na ozdobenie: 500 g polotučného tvarohu., 4 PL mlieka., 1 balíček Crème Olé pudingu bez varenia s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker., 2 PL práškového cukru., 10 PL brusnicového džemu.,
Na prípravu cesta nasypeme do misy múku, pridáme kypriaci prášok a soľ a premiešame. Pridáme maslo alebo margarín a premiešame ručným elektrickým šľahačom na najvyššom stupni. Postupne pridáme cukor, vajcia a mlieko. Hladké cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený múčnik preklopíme na kuchynskú mriežku. Stiahneme horný papier a korpus necháme vychladnúť. Okrúhlou formičkou vykrajujeme tortičky a rozložíme ich na plech na pečenie. Odkrojky jemne rozmrvíme. Na prípravu náplne vareškou dôkladne premiešame tvaroh, mlieko a Crème Olé.  Pokiaľ je náplň príliš tuhá, pridáme ešte 1–2 lyžice mlieka. Pomocou kávovej lyžičky rozdelíme tvaroh rovnomerne na tortičky a lyžičkou vytvoríme ozdobné vlnky. Na tanier si pripravíme mrveničku, tortičky po okraji náplne posypeme a mrveničku jemne pritlačíme. Na 1 hodinu odložíme do chladu. Pred podávaním ozdobíme brusnicovým džemom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára