2. augusta 2016

Kandizované ovocie

Kandizovaný ananás: ananás., 1/4 l vody., 50 g hroznového cukru., 350 g kryštálového cukru.,
Kandizované jablká: 1/2 kg jabĺk., 1/4 l vody., 50 g hroznového cukru., 400 g trstinového cukru.,
K tomu: nutella na obalenie.,
Olúpaný ananás pokrájeme na trojuholníky. Varíme na miernom ohni v 1/4 l vody v zakrytom hrnci 10 minút, potom vyberieme a necháme odkvapkať. Vo vode, v ktorej sme varili ananás rozpustíme 50 g hroznového cukru (glukóza) a 350 g kryštálového cukru. Cukrovú vodu aj uvarený ananás necháme 12 hodín stáť. Po 12 hodinách uvaríme cukrovú vodu na sirup (varíme asi 10 - 15 minút). Horúcim sirupom zalejeme ananás. Necháme stáť 24 hodín. Po 24 hodinách ananás scedíme, sirup chvíľku povaríme a horúcim sirupom zalejeme ananás. Necháme stáť 24 hodín. Postup opakujeme 4 x. Ananás scedíme a na teplom mieste necháme vychladnúť (minimálne 24 hodín). rovnako pripravíme kandizované jablká (alebo iné ovocie, dĺžku varenia zvolíme podľa mäkkosti ovocia). Nutellu s trochou oleja rozohrejeme a namočíme v nej kandizované ovocie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára