Tmavá a biela poleva: 100 g tmavej čokolády, 50 g stuženého tuku (cera)., 50 g bielej čokolády., 20 g stuženého tuku (cera).,
K tomu: tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu., 15 zrelých sliviek., 30 okrúhlych piškót.,
Všetky suroviny dáme do misy a rúčnou metlou vymiešame na hladkú hmotu. Hmotu nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech o veľkosti 22 x 31 cm. Slivky odkôstkujeme, do stredu každej vložíme 2 piškóty a poukladáme v pravidelných vzdialenostich na perníkové cesto. Pečieme pri teplote 200º C. 25 - 30 minút.
Tmavá a biela poleva:
Tmavú čokoládu a 50 g tuku, bielu čokoládu a 20 g tuku rozpustíme nad parou.
Upečený perník polejeme tmavou polevou. Na miesta so slivkami navrstvíme bielu polevu a špáratkom ťaháme do tmavej polevy tvar hviezdy. Po stuhnutí pokrájame na kocky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára