2. augusta 2016

Tvarohový medovník

500 g hladkej múky., 200 g margarínu (palmarín)., 150 g práškového cukru., vanilínový cukor., vajce., 2 lyžičky medu., lyžička sódy bikarbóny., mlieko podľa potreby.,
Plnka: 500 g mäkkého tvarohu., 150 g práškového cukru., citrónová kôra z polky chemicky neošetreného citróna., štipka soli., 50 g hrozienok., lyžica polohrubej múky.,mlieko podľa potreby.,
K tomu: tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu.,
Z uvedených zložiek na cesto vypracujeme mäkšie cesto. Asi štvrtinu cesta rozvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm a formičkou vykrojíme potrebný počet kvietkov. Skrojky z cesta pridáme ku odloženému cestu, dobre premiesime, rozvaľkáme na plát. Preložíme ho na pomastený a pomúčený plech. Z tvarohu, cukru, vanilínového cukru, 2 žĺtkov citrónovej kôry, hrozienok a múky vymiešame polotekutú plnku. v prípade potreby pridáme trochu mlieka alebo smotany. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do plnky. Plnku rozotrieme na plát. Na vrch poukladáme kvietky, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 180º C asi 30 minút. Potom znížime teplotu na 160º C a dopečieme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára