15. septembra 2010

Bábovka

125 g polohrubej múky., 125 g zemiakového škrobu., 1 lyžička prášku do pečiva., 250 g masla., 250 g práškového cukru., semená z 1/4 struku vanilky., 4 vajcia., 1 lyžička nastrúhanej cirónovej kôry., 1 lyžička mlieka., práškový cukor na posypanie.,
Predhrejte rúru na 180 stupňov C. 1,5 litrovú bábovkovú formu vymastite dvakrát maslom a vysypte múkou. Spolu preosejte múku, zemiakový škrob a prášok do pečiva. Rozšľahajte maslo, cukor a vanilkové semená, aby vznikla svetlá nadýchaná masa. Po jednom zašľahajte vajcia. Keby sa cesto začalo zrážať, pridajte doň trocha múky. Zašľahajte cirónovú kôru. Postupne zapracujte múku, aby sa rovnomerne rozmiešala. Pridajte mlieko. Naložte masu do formy a povrch zarovnajte. Pečte v predhriatej rúre asi hodinu - ihla vsunutá do stredu musí byť po vytiahnutí čistá. Okrúhlym nožom uvoľnite bábovku od stien formy. Nechajte 10 minút vo forme. Vyklopte na drôtený rošt a nechajte vychladnúť. Pred podávaním posypte trochou preosiateho práškového cukru.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára