14. septembra 2010

Ovocné chlebíky

Sýte a ťažké - Ovocné cesto sa dá pripraviť rovnakým postupom ako maslové cesto. Pri týchto dezertoch pôsobí cesto ako prostredie, ktoré viaže iné zložky. Najdôležitejšie je opatrné pečenie. Ťažké biskupské chlebíky sa pečú 2 hodiny aj dlhšie, preto musí byť nastavená nižšia teplota.
Príprava - Na príprave cesta a vystlaní formy veľmi záleží. Použité orechy musia byť v každom prípade čerstvé. Sušené ovocie opláchnite  kandizované ovocie dobre umyte v teplej vode, aby nemalo lepkavý, cukrový povrch. Všetko ovocie starostlivo osušte na kuchynskom papieri, potom premiešajte s trochou múky, aby bolo zľahka obalené. Múku odoberte z pripravenej, naváženej dávky.
Bez problémov - Keď koláč začne priveľmi skoro hnednúť, zľahka ho prikryte alobalom. Bežným spôsobom vysúšajte, či je už upečený: zasuňte ihlu do stredu a vytiahnite - musí byť čistá. Vyklopený koláč nechajte vychladnúť vo forme.
Uchovávanie ovocných chlebíkov - Ovocný chlebík skladujte pred konzumáciou najmenej 1 mesiac. Aróma dozreje a rozvinie sa. Zabaľte ho do pergamenového papiera alebo do gázy navlhčenej koňakom a uložte do vzduchotesnej nádoby.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára