12. septembra 2010

Kávový mrežovník

5 vajec., 165 g preosiateho práškového cukru (aby sa odstránili hrčky)., 45 g preosiateho kakaového prášku a trocha navyše na posypanie., 150 ml šľahačky., 250 g mäkkého, tučného tvarohu., 30 g najemno nastrúhanej horkej čokolády., 2 dávky kávového maslového krému., kávové zrná v čokoláde na zdobenie.,
Predhrejete rúru na 200 stupňov C. Pomastite obdĺžnikovú formu s rozmermi 33 x 23 cm a vysteľte ju pergamenovým papierom. Vo veľkej mise vyšľahajte vaječné bielky, na polotuhý sneh. Postupne doň zašľahávajte 60 g práškového cukru, až vznikne tuhý sneh. Rozšľahajte vaječné žĺtky na hustú masu, potom zašľahajte 60 g práškového cukru a kakao. Zmes prevrstvite so snehom z bielkov (natrikrát). Naložte cesto do formy a vrch zarovnajte. Pečte 15 minút, upečené cesto musí byť pružné. Vyklopte na čistú handru posypanú kakaom Odlúpnite prilepený papier a nechajte vychladnúť. Pripravte tuhú šľahačku. Zvyšok práškového cukru zašľahajte do zmäknutého tvarohu. rozmiešajte s nastrúhanou čokoládou a prevrstvite krémom. Plnku necháte vychladiť. Koláč rozkrojte na 3 rovnomerné vrstvy. Suché okraje skrojte. 
Konečná úprava - Spodnú vrstvu položte na tanier. Natrite polovičným množstvom plnky. Pokračujte ďalšími a prikryte.
Zdobenie - Na natretie vrchu a bokov použite tri štvrtiny maslového krému. Zvyšok naložte do vrecka na zdobenie s hviezdicovou hubicou. Navrch nastriekajte mriežky a orámovanie a uložte do nich kávové zrná.    
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára