7. septembra 2010

Oblátková torta

8 okrúhlych tortových oblátok., 200 g masla., 150 g práškového cukru., 2 PL kakaa., 50 g pomletých lieskových orechov., 50 g mliečnej čokolády
Poleva: 100 g čokolády na varenie., 10 g stuženého pokrmového tuku., dl vody., 200 g kryštálového cukru
Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme preosiate kakao a dobre premiešame. Do hotového krému vmiešame orechy. Krémom potrieme oblátky, spojíme a na niekoľko hodín zaťažíme. Potom tortu polejeme polevou a ozdobíme mliečnou čokoládou.
Príprava polevy: čokoládu so stuženým tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vodu s cukrom uvaríme na hustý sirup. Horúci sirup za stáleho miešania vlejeme do čokolády a miešame, kým poleva nezačne hustnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára