16. septembra 2010

Diétna piškóta

90 g polohrubej múky., 30 g kukuričnej múky., 300 g práškového cukru., 375 ml vaječných bielkov., 1 1/2 lyžičky hydrogénvínanu draselného., štipka soli., 1 balíček vanilkového cukru., poleva a posekané orechy na zdobenie.,
Predhrejte rúru na 180 stupňov C. Preosejte múku a kukuričnú múku, pridajte dve tretiny cukru a dvakrát preosejte. Rozšľahajte vaječné bielky, pridajte hydrogénvínan draselný a soľ a vyšľahajte tuhý sneh. Postupne doň zašľahajte zvyšný cukor a vanilkový cukor, kým nie je sneh lesklý a tuhý. Opatrne natrikrát prevrstvite s múkou. Naložte cesto lyžicou do nevymastenej bábovkovej formy a pečte 40 - 45 minút. Položte formu hore dnom na rošt a nechajte vychladnúť. Ozdobte polovou a orechami.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára