3. septembra 2010

Madlénky

Rúru predhrejte na 230 stupňov C. 25 až 30 stredne veľkých formičiek na madlénky vymastite a vysypte múkou. Presejte 125 g hladkej múky s 1 lyžičku kypriaceho prášku. Zo 4 bielkov a 135 g práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zašľahajte doň nastrúhanú kôru z 1 pomaranča. Do snehu zľahka primiešajte múku (natrikrát), pritom s poslednou dávkou pridajte aj 125 g roztopeného masla. Cesto nechajte 25 - 30 minút chladiť, aby stuhlo. Naložte lyžicou do formičiek, aby boli naplnené do dvoch tretín. Pečte 5 minút, potom znížte ohrev na 200 stupňov C a pečte ešte 5 - 7 minút, aby vznikli zlatohnedé labky s vypuklým stredom. Vyklopte na rošt vychladnúť.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára