16. septembra 2010

Kávová torta

125 g polohrubej múky., štipka soli., 4 vajcia., 130 g práškového cukru., 1 balíček vanilkového cukru., 60 g roztopeného a vychladnutého masla., 1 1/2 dávky kávového krému., mandľové vločky., 
Vymastite a vysteľte okrúhlu formu priemeru 22 cm. Predhrejte rúru na 180 stupňov C. Dvakrát preosejte múku so soľou, aby sa dobre prekyprila. Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom na hustú zmes. Natrikrát preosejte múku do zmesi a zľahka ju primiešajte. S poslednou dávkou múky pridajte aj roztopené maslo (bez usadeniny). Cesto nalejte do formy. Pečte v predhriatej rúre 35 minút. Špajľa zapichnutá do stredu musí byť po vytiahnutí čistá. Cesto nechajte vo forme 5 minút chladnúť. Vyklopte na drôtený rošt. Pred plnením ho nechajte dôkladne vychladnúť. Rozkrojte korpus na tri vrstvy a naplňte ich kávovým maslovým krémom. Vrch a boky ozdobte zvyškom krému.
Zdobenie - Na okraje torty popritláčajte mandľové vločky. Navrchu zľahka naznačte čiary. Okraje ozdobte krémom. Medzi nastriekané vlnovky naklaďte mandľové vločky.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára