1. septembra 2010

Oválky

1 dávka surovín na odpaľované cesto., 
Plnka: 1 dávka pudingového krému.,
Poleva: 125 g roztopenej čokolády.,
Ohrejte rúru na 220 stupňov C. Nastriekajte cesto. Pripravte 12 oválkov s dĺžkou 10 cm vo vzdialenosti 5 cm od seba Potrite ich zvyškom rozšľahaných vajec. Pečte 20 minút, potom jednotlivé kúsky odspodu napichajte odspodu, aby sa uvoľnila para. Potom pečte ešte 3 - 5 minút, aby boli oválky krehké a zlatisté. Ochlaďte na drôtenom rošte. Rozrežte každý oválik pozdĺžne na dve časti. Vyšľahajte tuhú šľahačku. Naložte do vrecka s 1 cm otvorom a nastriekajte na spodné časti oválkov. Zakryte vždy vrchnou časťou. Roztopenú čokoládu nechajte zhustnúť. Vrch oválkov natrite čokoládou a nechajte stuhnúť.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára