10. septembra 2010

Tvarožník s mangom a kivi

180 g pomrvených piškót., 1/2 lyžičky mletej škorice., štipka strúhaného muškátového orecha., 75 g roztopeného masla., 1 lyžica roztopeného marhuľového džemu.,
Plnka: 425 g konzerva rezov manga., 1  1/2 lyžice želatíny., 7 kusov kivi nakrájaných na polovice., kôra a šťava z 1 pomaranča., 4 vajcia., 150 g práškového cukru., 200 g mascarpone., 200 ml vyšľahanej šľahačky., 2 mangá nakrájané na rezy., 1 kivi nakrájané na rezy., 
Vymastite 22 cm formu a spodok vysteľte. Zmiešajte piškótové omrviny, koreniny, maslo a džem. Naložte do formy a dajte vychladiť. Odceďte mango a 90 ml šťavy dajte do ohňovzdornej misy. Pridajte želatínu a rozpustite ju. Naklaďte 6 rezov manga do formy na okraje a zvyšné mango nadrobno nasekajte. Odceďte dreň zo 6 kivi a šťavu pridajte k nasekanému mangu. Primiešajte želatínu s pomarančovou kôrou a šťavou. Vyšľahajte vaječné žĺtky s cukrom na hustú svetlú masu. Zašľahajte mascarpone. Primiešajte ovocnú zmes a počkajte, kým začne tuhnúť. Vyšľahajte polotuhý sneh z bielkov. Do ovocnej zmesi zľahka primiešajte smotanu, potom sneh z bielkov. Vlejte do formy a nechajte chladiť aspoň 5 hodín, aby obsah stuhol. Vyberte z formy a ozdobte rezmi ovocia. Navrch lyžicou naložte zvyšok kivi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára