9. septembra 2010

Maslový krém a jeho variácie

125 g zmäknutého nesoleného masla., 250 g preosiateho práškového cukru 1 lyžička vanilkovej esencie., 1 lyžica mlieka alebo smotany., 
Maslo dajte do misy a postupne rozšľahávajte s cukrom. Pridajte vanilku a smotanu.
Čokoládová - Roztopte 100 g horkej čokolády. Ochlaďte, potom ju zašľahajte do krému. 
Kávová - V 1 lyžici vriacej vody rozpustíte 2 lyžice instantného kávového prášku. Ochlaďte a zašľahajte do krému.
Citrónová - Do krému zašľahajte 1 lyžicu citrónovej šťavy a strúhanú kôru z 1 veľkého citróna.
Pomarančová - Do krému zašľahajte 1 lyžicu čerstvej pomarančovej šťavy a jemne nastrúhanú kôru z 1 veľkého pomaranča.


   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára