17. septembra 2010

Piškótové cesto

Ľahké a vzdušné - Základným postupom pri príprave piškótového cesta je šľahanie - ideálny spôsob najmä prípravy ľahkých, jednoduchých piškótových koláčov bez tuku, diétnych piškótových koláčov (bez žĺtkov) a rolád. Piškótové cestá majú jemnú ľahučkú textúru, ktorá sa dosahuje zašľahaním čo najväčšieho množstva vzduchu.
Perfektné cesto na jemný dezert - Dôležité je, aby boli vajcia s cukrom dobre vyšľahané - cesto musí byť svetlé, krémovité a také husté, že v ňom zostane stopa po metličke. Môžete šľahať ručne alebo použite elektrický šľahač. Vyšľahajte vo veľkej mise vajcia s cukrom. Cesto má byť husté, svetlé, krémovité a po vytiahnutí metličky musí zostať na povrchu stopa, ktorá vydrží 4 sekundy. Ak ste šľahali bielky samostatne, rozmiešajte v zmesi za dve lyžice snehu. Preosejte do misy múku a pomocou veľkej lyžice ju zľahka prevrstvite so zmesou. Pridajte zvyšný sneh z bielkov (v prípade, že ste ho pripravovali samostatne) a zľahka premiešajte - iba natoľko, aby vznikla rovnorodá zmes, hladká a ľahká.
        

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára