7. septembra 2010

Orechová roláda

180 g cukru., 150 g polohrubej múky., 30 g zemiakového škrobu., 6 vajec., 3 PL kakaa., ½ balenia vanilkového cukru., 2 – 3 PL cukru na posypanie utierky., olej na vymastenie plechu., papier na pečenie., utierka
Orechový krém: 250 g masla., 250 ml smotany (33%)., 210 g cukru., 50 g mletých vlašských orechov
Oddeliť bielka od žĺtkov. Žĺtka vymiešať s cukrom a 3 PL horúcej vody. Múku zmiešať so zemiakovým škrobom, kakaom a vanilkovým cukrom a jemne vmiešať do žĺtkovej masy. Bielka vyšľahať s 3 lyžicami studenej vody a jemne vmiešať do žĺtkovej masy. Cesto dať do olejom vymasteného a papierom vyloženého plechu. Piecť pri teplote 190 - 200 stupňov C asi 10 minút. Horúce cesto vyklopiť z plechu na utierku, posypanú cukrom. Papier dať preč a zvinúť cesto spolu s utierkou.
Orechový krém: Maslo o izbovej teplote vymiešať s cukrom. Smotanu vyšľahať a zmiešať s maslom. Pridať orechy a jemene vmiešať.
Orechová roláda: Vychladnuté cesto opatrne rozvinúť, potrieť krémom a zvinúť. Vyzdobiť podľa uznania.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára