3. septembra 2010

Višne v čokoláde a Cukrová námraza

Višne v čokoláde - Čokoládou obalené višne sú tradičnou ozdobou na torty, napríklad na chlebovú tortu. V miske nad horúcou vodou roztopte 30 g horkej čokolády. Vyberte krásne čierne višne so stopkami. Držte ich za stopky a namáčajte do čokolády, aby sa rovnomerne obalili. poklaďte na voskový papier a nechajte stuhnút.
Cukrová "námraza" na ovocí a kvetoch - Ovocie a kvety s cukrovým popraškom sú krásnou ozdobou dezetov na špeciálnu príležitosť. Kvety treba pripraviť čo najneskôr pred podávaním. Vyberte si jedlé druhy, napríklad ruže, kapucínky alebo fialky - najlepšie také, ktoré ste si sami dopestovali bez chemických postrekov. Vyberte kvety s dlhými stonkami a jemnými okvetnými lístkami a uschovajte vo vode na chladnom mieste. Ovocie, napríklad strapce hrozna alebo jahôd, si môžete pripraviť niekoľko hodín vopred. Odstrihnite hlávku kvetu, pritom ponechajte kúsky stonky. Pomocou štetca každý okvetný lístok rovnomerne natrite jemnou vrstvou riedkeho snehu z vaječného bielka. Medzi jednotlivé lístky nasypte lyžičkou trocha práškového cukru, aby sa lístky dobre obalili, a prebytok cukru otraste. Plody oddeľte. Vyšľahajte 2 vaječné bielky a preosejte práškový cukor. Kúsky ovocia namáčajte do vaječného bielka, potom obaľte práškovým cukrom a vysušte. Nechajte doschnúť na drevenom rošte.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára