19. januára 2019

Jahňacie s jogurtovo mandľovou omáčkou

1,5 kg jahňacieho stehna., 2 PL olivového oleja., 2 cibule., 300 g mrkvy., 300 g zeleru., l zeleninového vývaru., soľ., čerstvo zomleté čierne korenie., ½ citróna
NA OMÁČU: 100 g pomletých mandlí., 50 g pomarančovej šťavy., 300 g jogurtu., šťavu z polovice citróna., mleté čierne korenie., ¼ KL mletého koriandra., vegetu., sladkú papriku
Mandle zmiešame s pomarančovou šťavou a krátko povaríme. Pridáme jogurt, citrónovú šťavu a koreniny, všetko dôkladne premiešame. Jahňacie mäso umyjeme, očistíme a odblaníme. Potom ho osušíme a potrieme časťou jogurtovo mandľovej omáčky. Takto pripravené jahňacie stehno dáme do chladničky na 12 až 24 hodín odležať. Potom ho uložíme na pekáč vymastený olivovým olejom, pridáme cibuľu, zeler a mrkvu nakrájané na väčšie kúsky., posolíme okoreníme, podlejeme vývarom, pridáme citrónovú šťavu a dáme do vyhriatej rúry na 2 – 3 hodiny piecť. Pečieme prikryté alobalom, pred dopečením alobal vyberieme a ešte pol hodiny necháme povrch schrumkavieť. Podávame s mandľovo jogurtovou omáčkou a zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára