19. januára 2019

Syrová roláda

ROLÁDA: 400 g ementálskeho syra., 160 g strojovej šunky
NÁTIERKA: tavený syr alebo syrokrém., 160 g diétnej salámy., 2 vajcia., pažítka., 100 g masla
Ementálsky syr ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale asi na 3 mm hrúbku. Na plát syra poukladáme šunku nakrájanú na malé kocky a potrieme nátierkou, ktorú pripravíme zmiešaním taveného syra zo zmäknutým maslom, nadrobno pokrájanou salámou, na tvrdo uvarenými vajciami a posekanou pažítkou. Takto pripravený plát stočíme do rolády a v alobale zabalený necháme v chladničke stuhnúť.
Nátierka zo zmesi syrov
50 g goudy, 50 g čedaru, 2 trojuholníčky taveného syra, 50 g sterilizovaného zeleru, nastrúhanú mrkvu zmiešame a ochutíme majonézou, citrónovou šťavou, ktorú sme osladili štipkou cukru. Premiešame a osolíme, zmes natierame na žemle a podávame s čajom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára