18. januára 2019

Veľkonočné kuriatka

¼ l vody., 50 g Hery., vanilkový cukor., 150 g polohrubej múky., 4 vajcia., 3/8 l šľahačky., 30 g cukru, práškový cukor na posypanie., semienka na zobáčiky
Vodu, Heru a vanilkový cukor uvedieme do varu, súčasne prisypeme múku a vymiešame na tuhú hmotu. Postupne vmiešame vajcia. Na plechu vystlanom papierom na pečenie modelujeme pomocou vrecka s hviezdicovým alebo hladkým ozdobovačom kuriatka pečieme asi 30 minút v predhriatej rúre. (Elektrická na 200 stupňov C, plyn stupeň 3 – 4). po upečení kuriatka ihneď rozstihneme, väčšie vzduchové bubliny opatrne zatlačíme a necháme vychladnúť. Krátko pred podávaním plníme šľahačkou ušľahanou s cukrom. Semienka zastrčíme do hlavičiek ako zobáčiky a všetko pocukrujeme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára