19. januára 2019

Plnené pagáčiky

balíček lístkového cesta., vajce., hladká múky na posypanie
PLNKA: 300 g jemnej salámy., 5 kyslých uhoriek., 300 ml sterilizovanej kapie., 2 cibule., 3 feferónky., PL plnotučnej horčice., 300 g ostrého kečupu., 100 g uvarených cestovín., 250 g kyslej smotany
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto a pohárom z neho povykrajujeme kolieska. Z dvoch tretín vykrojených koliesok povykrajujeme menším pohárom v strede otvor. Získame tak väčšie krúžky a malé kolieska. Krúžky potrieme rozšľahaným vajcom a vždy dva prilepíme na základne koliesko bez dierky. Vzniknuté misky pečieme spolu s malými kolieskami v predhriatej rúre pri 180 stupňov C asi 15 minút. Salámu, uhorky, kápie, cibule pokrájame na kúsky. Zmiešame a rozdelíme na dve časti. Do jednej nakrájame feferónky a pridáme kečup. Druhú časť zmiešame s uvarenými cestovinami, kyslou smotanou, karí a horčicou. Pagáčiky plníme oboma plnkami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára