19. januára 2019

Plnené kuracie prsia s dvoma plnkami

4 kuracie prsia., soľ., na obaľovanie vajíčko., hladká múka., čierne mleté korenie., strúhanka., tuk na vyprážanie
PLNKA I.: posekaná petržlenová vňať., 100 g plesňového syra NIVA
PLNKA II.: 100 g šampiňónov., menšia cibuľa., trochu oleja., malé vajíčko., pol rožka., posekaná petržlenová vňať
Šampiňóny umyjeme, nadrobno pokrájame. Cibuľu očistíme, pokrájame, na horúcom oleji krátko opečieme, pridáme šampiňóny, osolíme a domäkka udusíme. Vychladnuté zmiešame s nadrobno pokrájaným rožkom, vajíčkom a petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme pridať čierne korenie. Umyté, osušené kuracie prsia narežeme tak, aby sme získali plát, do ktorého zabalíme niektorú z plniek. Plát jemne posolíme, husto posypeme petržlenovou vňaťou a do stredu pozdĺž položíme štvrtinu syra. Alebo na mäso (bez petržlenovej posýpky) navrstvíme plnku II. Zvinieme ho, obalíme v múke zmiešanej s korením, potom vo vajíčku a v strúhanke, ktorú popritláčame. Vyprážame v horúcom oleji asi 5 minút z každej strany.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára