19. januára 2019

Vajcia plnené 3x inak

Vajcia plnené 3x inak
4 vajcia., 50 g masla., 20 g horčice., 100 g šampiňónov.,
Natvrdo uvarené očistené vajcia rozkrojíme po dĺžke na polovice. Žĺtky vyberieme, vymiešame s horčicou a maslom, primiešame nakrájané a udusené šampiňóny. Bielka vajec naplníme plnkou a podávame s opečeným chlebom.
Trochu exotiky a extravagancie nezaškodí.
plnené mangom
4 vajcia., ¼ viazaničky bazalky., kopcovitú lyžičku mangového čatní (zaváraného)., kopcovitú lyžičku ochutenej majonézy., mokka lyžičku karí korenia., soľ., mleté čierne korenie
Bazalkové lístky posekáme najemno, žĺtky roztlačíme vidličkou a zmiešame s majonézou. Primiešame bazalku a čatní, ochutíme karí korením, soľou, čiernym korením a zmesou naplníme vydlabané vajcia.
plnené kaviárom na rybacom šaláte
Konce natvrdo uvarených vajec skrojíme tak, aby vajcia mali súdkovitý tvar. Pomocou špeciálnej rúrky alebo mokka lyžičkou vyberieme žĺtko. Vajcia naplníme zrnitým alebo lisovaným kaviárom, ozdobíme ich kolieskami nakrájanými zo sardelového filé a čiapočkou z hľuzovky (alebo iných húb či olív) a spevníme polovychladnutým rôsolom. Do stredu okrúhlej misy dáme rybací šalát, ktorý ozdobíme kúskami krabov alebo račím klepetami, nakrájanými uhorkami, čerstvými paradajkami a listami hlávkového šalátu. Na okraj misy nasypeme tenkú vrstvu nadrobno nakrájanej zelenej cibuľky a okolo kôpky šalátu rozložíme vajcia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára